Покана

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), Ве поканува на презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за инструментот за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за обука за Microsoft Power BI

Центaр за развој на Полошки плански регион и Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово објавуваат Јавниот повик  за обуки за Microsoft Power BI. Јавниот повик се објавува во рамки на
Прочитајте повеќе

Втора (последователна) сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“- II фаза

Втора (последователна) сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“- II фаза На 21.04.2022 (четврток) со почеток во 11:00 часот во просториите на „Ресторан Електра Гарден“ во с.Брвеница се одржа втората
Прочитајте повеќе

II- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион

II- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион   На 15.04.2022 во просториите на Електра Гарден во с.Брвеница, се одржа седница по ред на Советот за развој на
Прочитајте повеќе

Презентирана Студијата за оценка за влијанието врз животната средина за изградба на санитарна депонија во Русино

Презентирана Студијата за оценка за влијанието врз животната средина за изградба на санитарна депонија во Русино   Систематско подобрување на управувањето со цврстиот комунален отпад во Полошкиот регион, создавање на
Прочитајте повеќе

Избрани нови членови на Советот за развој на Полошки плански регион

Избрани нови членови на Советот за развој на Полошки плански регион По спроведувањето на Јавниот повик  за избор на член во Советот за развој на Полошкиот плански регион – претставник
Прочитајте повеќе

Информација

Информација за Студија  за оцена на влијание врз животната средина за проектот: “Проект за изградба на санитарна депонија за неопасен цврст комунален отпад, Русино “  во општина Гостивар   Врз
Прочитајте повеќе

Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија

Во рамки на проектот „Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија“ кој Институт за демократија го спроведува со поддршка од Обединетото Кралство, се организираше дискусија посветена
Прочитајте повеќе

Инфо сесија за споделување на искуства и научени лекции од пилотирањето на конституирањето на Советот за социјална заштита во еден плански регион

  Центарот за развој на Полошкиот плански регион во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ финансиран од Швајцарската Конфедерација и Министерството за локална самоуправа, организираше инфо сесија
Прочитајте повеќе