Координативен состанок во врска со проектите за алтернативен пристап до депонија Русино јануари 17, 2022 READ MORE Соопштение Одржана прва конститутивна седница на Советот за развој на полошкиот плански регион декември 16, 2021 READ MORE Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија декември 6, 2021 READ MORE Инфо сесија за споделување на искуства и научени лекции од пилотирањето на конституирањето на Советот за социјална заштита во еден плански регион септември 2, 2021 READ MORE ИНФОРМАЦИЈА август 27, 2021 READ MORE Повик за проекти за меѓуопштинска соработка јули 15, 2021 READ MORE

Координативен состанок во врска со проектите за алтернативен пристап до депонија Русино

Координативен состанок во врска со проектите за алтернативен пристап до депонија Русино   Денеска во просториите на Центарот за развој на Полошкиот плански регион се одржа координативен состанок со претставници
Прочитајте повеќе

Соопштение Одржана прва конститутивна седница на Советот за развој на полошкиот плански регион

Соопштение Одржана прва конститутивна седница на Советот за развој на полошкиот плански регион   Центарот за развој на Полошкиот плански регион (ЦРППР) сака да ја информира јавноста дека на 14
Прочитајте повеќе

Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија

Во рамки на проектот „Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија“ кој Институт за демократија го спроведува со поддршка од Обединетото Кралство, се организираше дискусија посветена
Прочитајте повеќе

Инфо сесија за споделување на искуства и научени лекции од пилотирањето на конституирањето на Советот за социјална заштита во еден плански регион

  Центарот за развој на Полошкиот плански регион во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ финансиран од Швајцарската Конфедерација и Министерството за локална самоуправа, организираше инфо сесија
Прочитајте повеќе

ИНФОРМАЦИЈА

ИНФОРМАЦИЈА   Почитувани, Бизнис центарот при Центарот за развој на Полошкиот плански регион продолжува со обезбедување на менторска поддршка за аплицирање на тековниот Јавен конкурс на Фондот за иновации и
Прочитајте повеќе

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o5
o6
o7
o8
o9

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој