Skip to content

Month: март 2022

Презентација за легислативата и методологијата за изработка и донесување на ППРСМ од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање

Презентација за легислативата и методологијата за изработка и донесување на ППРСМ од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање   Денеска во рамки на отпочнатите активности од страна
Прочитајте повеќе

ПРВА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ПОЛОШКИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ПРВА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ПОЛОШКИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН Одржувањето на првата форумска сесија на 16.03.2022 година го најави започнувањето на процесот на Регионални форуми во заедницата во Полошкиот плански регион, на
Прочитајте повеќе

Работилница за Паметна Специјализација

Работилница за Паметна Специјализација   Центар за развој на Полошки плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој II-фаза“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа
Прочитајте повеќе

Презентирана Студијата за оценка за влијанието врз животната средина за изградба на санитарна депонија во Русино

Презентирана Студијата за оценка за влијанието врз животната средина за изградба на санитарна депонија во Русино   Систематско подобрување на управувањето со цврстиот комунален отпад во Полошкиот регион, создавање на
Прочитајте повеќе

Избрани нови членови на Советот за развој на Полошки плански регион

Избрани нови членови на Советот за развој на Полошки плански регион По спроведувањето на Јавниот повик  за избор на член во Советот за развој на Полошкиот плански регион – претставник
Прочитајте повеќе

Покана за состанок до здруженијата кои се пријавиле по Јавниот повик за избор на член во Советот за развој на Полошкиот плански регион – претставник од здруженијата

До: Планинарски клуб Љуботен-Тетово, ул. Кузман Јосифоски Питу бр.6 Тетово Врз основа на член 21 став 13, 14 и 15 од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“
Прочитајте повеќе