Skip to content

Работилница од областа на урбано и транспортно планирање -за проектот План за одржлива урбана мобилност

ДАТУМ

декември 26, 2022

Работилница од областа на урбано и транспортно планирање за проектот План за одржлива урбана мобилност

 

На ден 20.12.2022 година се одржа работилница организирана од страна на Центарот за развој на Полошки плански регион со тема: „Просторната трансформација на регионот, во однос на урбаниот развој на општините и мобилноста во и меѓу општините во регионот“, на која присуствуваa градоначалниците на општините, претставници на општините од секторот урбанизам и сообраќај, претставници на Министерство за внатрешни работи и засегнати страни од Полошкиот регион. На работилницата извршена е презентација за развој на урбаната мобилност од страна на консултанти на општина Тетово претставници на фирмата, Open Urban Practice- OUP, како и презентација на од извршената анлиза на постојна состојба и транспортен модел (base scenario) од страна на консултантот на ЦРППР, 24 ИНГ дооел Битола – APPIA doo Ljubljana, Slovenia.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy