Skip to content

V- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион

ДАТУМ

јули 1, 2022

Категории

V- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион

На 30.06.2022 година во просториите на општина Боговиње со почеток во 15:00 часот се одржа петата седница на Советот за развој на Полошки плански регион, на која главната точка на дневниот ред беше: Дискусија за втората фаза од проектот Регионален план за управување со цврст отпад во Полошкиот плански регион.

На состанокот учествуваше и Министерот за животна средина и просторно планирање г.Насер Нуредини кој спомна дека во октоври се предвидува да се набават камиони и контејнери за општините на ППР и механизација за потребите на регионалната депонија Русино, средства обезбедени преку ЕБОР исто така во рамки на втората фаза се предвидува и чистењето на дивите депони во ППР.

Како една од поважните задачи на општините останува да ди надгрдрадат и надополнат информациите со дивите депонии во нивните територии со што ќе се надогради физибилити студијата кај што се мапирани дивите депони во 2019 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy