Skip to content

II- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион

ДАТУМ

април 18, 2022

Категории

,

II- Сотанок на Советот за развој на Полошки плански регион

 

На 15.04.2022 во просториите на Електра Гарден во с.Брвеница, се одржа седница по ред на Советот за развој на Полошкиот плански регион каде присутни беа скоро сите градоначалници на општините од Полошки плански регион, кои истовремено се членови на СРППР.

На оваа седница беа одобрени важни документи за тековното работење и функционирање на ЦРППР исто така се дискутираше за потребата од реализација на развојни проекти и одобрување на финансискиот план на центарот за 2022 година.

Се дискутираше и за претпријатието за управување со отпад Русино Полог за подобрување на функционирањето и обезбедувањето на подобри услуги и за ред други прашања кои ќе се решаваат во соработка со општините и Министерството за екологија.

Исто така, се разговараше за формирањето на Советот за социјална заштита и од страна на надворешниот експерт на МПС беше презентирано студиското патување во ЕУ, коj во исто време помина со поддршка на сите членови на СРППР.

 

Усвоени точки:

▪︎ Завршна сметка на ЦРППР за 2021 година,

▪︎ Годишен извештај за реализација на програмата за развој на Полошкиот плански регион 2021-2026, за 2021 година,

▪︎ Акционен план за 2022 година,

▪︎ Финансиски план за 2022 година,

▪︎ Членување на ЦРППР во Ican, и други.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy