Skip to content

Презентација за легислативата и методологијата за изработка и донесување на ППРСМ од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање

ДАТУМ

март 31, 2022

Категории

Презентација за легислативата и методологијата за изработка и донесување на ППРСМ од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање

 

Денеска во рамки на отпочнатите активности од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање за изработка на нов Просторен план на Република Северна Македонија за развојниот период од 2020 до 2040 година, денес во Универзитет на Југоисточна Европа во конференциска сала во Ректоратот, во Тетово се одржа Презентација за легислативата за изработка и донесување на ППРСМ од страна на Министерството за животна средина и просторно на која учествуваа на Министерот за животна средина и просторно планирање г-дин Насер Нуредини, Директорката на Агенцијата за просторно планирање Андријана Андреева, Претседателот на Советот за развој на ППР на градоначалниците на општините од Полошки плански регион, Директорот на Центар за развој на Полошки плански регион, работната група за следење, водење и насочување на процесот за изработка формирана од страна на МЖСПП.

На состанокот беше презетирана легислативата и методологијата за изработка на нов просторен план, исто така од страна на општините од Полошкиот плански регион беше побарано да бидат назначени контакт лица за понатамошна размена на податоци и информации кои ќе бидат неопходни за успешно реализирање целите на задачите при изработка на новиот просторен план на Република Северна Македонија за развојниот период од 2020 до 2040 година.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy