Skip to content

Работилница за Паметна Специјализација

ДАТУМ

март 16, 2022

Категории

Работилница за Паметна Специјализација

 

Центар за развој на Полошки плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој II-фаза“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), реализираше воведна работилница за Паметна Специјализација, која се одржa на 14.03.2022 година со почеток од 10:00 часот, во Ресторан Електра Гарден с.Брвеница.

Целта на работилницата беше да се информираат засегнатите страни во регионот, дека ќе се подготви Стратегија за Паметна Специјализација и вклучување на бизнис секторот во овој процес, стратегија која во иднина ќе му служи на бизнис секторот да користи различни фондови за поддршка на бизнисите.

 

Во прилог: Агенда-Agenda.Smart.Specijalizacija.MK-AL

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy